Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beelden relschoppers ADO Den Haag in Opsporing Verzocht

Gepubliceerd op:

Nederland - Na de aanhouding van acht relschoppers direct na de voetbalwedstrijd ADO Den Haag-Excelsior op 29 mei en de 31 verdachten die na het onderzoek zijn aangehouden, toont de politie vanavond opnieuw beelden in Opsporing Verzocht. Deze beelden zijn van relschoppers waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld.

opsporing verzocht, nieuw decor, 2022, belpanel, Foto: Politie

Na afloop van de wedstrijd bestormen ADO Den Haag-supporters het veld waarbij ze onder andere zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior-supporters gooien. Buiten het stadion worden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbordpaal bekogeld. Hierbij raken diverse ME'ers gewond. Ook politiehonden worden niet ontzien. Zo krijgt een politiehond een klap met een kettingslot op zijn rug en krijgt een andere hond een brandende fakkel onder zich gegooid. Vanavond toont de politie opnieuw beelden van relschoppers in Opsporing Verzocht. 

Overzicht van de andere zaken
In de uitzending is ook aandacht voor de volgende zaken: 

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 13 september.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 20 september, rond 20.30 uur op NPO1. Woensdag 21 september rond 13.20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO2. Ook is de uitzending op elk gewenst moment terug te kijken via NPO Start.