Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beelden relschoppers in AZ-stadion openbaar

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Beelden van verdachten van de rellen in het AZ-stadion worden dinsdag 23 mei getoond in Opsporing Verzocht. Het opsporingsteam van de politie dat de ongeregeldheden van vorige week onderzoekt, hoopt dat het publiek meehelpt bij het identificeren van relschoppers.

Belpanel Opsporing Verzocht

Tegen het eind van het voetbalduel AZ – West Ham United op donderdag 18 mei ging het mis op een tribune. Een grote groep personen brak door een scheidingshek en viel andere bezoekers aan. Elders in het stadion werden vernielingen verricht. Een speciaal daarvoor opgericht opsporingsteam probeert de relschoppers te identificeren. Hiervoor beschikt ze over verschillende camerabeelden. De eerste beelden van verdachten zijn te zien in de uitzending van Opsporing Verzocht.
Mocht u informatie hebben over de rellen en/of de betrokkenen, neem dan contact op met de politie.

Korter programma

Opsporing Verzocht kent de komende weken een zomerprogrammering. Dat betekent dat een uitzending korter is dan u gewend bent. Het programma duurt een kwartier. ‘Normaliter was er een zomerstop voor het programma, maar anders dan vorig jaar is er nu ruimte in de programmering. Daardoor kunnen we tot en met 27 juni elke dinsdag een verkorte uitzending brengen’, vertelt Jan Thijs van Hemmen van het Landelijk Team Opsporingscommunicatie. ‘Hierdoor kunnen we een landelijk publiek blijven bereiken voor onder meer urgente zaken als de rellen bij het voetbal in Alkmaar.’
In de ‘zomereditie’ zijn, vanwege de korte uitzendtijd, geen vaste onderdelen zoals reconstructies te zien. Na 27 juni gaat de zomerstop in. De gebruikelijke uitzendingen van Opsporing Verzocht zijn weer te zien vanaf dinsdag 29 augustus.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 23 mei vanaf 21.05 uur te zien op NPO2. Het programma wordt woensdag 24 mei om 13.20 uur herhaald op NPO2 en is terug te zien via NPO Start.