Ga naar content

Dood bejaarde weduwe Miet van Bommel

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

DNA-profiel opgewaardeerd met nieuwe technieken (update 30 juli 2019)

Het destijds aangetroffen DNA-spoor op het nachthemd van Miet van Bommel hebben we met nieuwe technieken in de afgelopen tijd dusdanig op kunnen waarderen dat het nu geschikt is om automatisch door de DNA-databank te halen.

Vrijwillig afstaan DNA
Na de uitzending van Opsporing Verzocht in december 2016 kwamen er diverse tips binnen. Hierbij werden ook namen genoemd. Op basis hiervan hebben wij zestien personen benaderd voor het vrijwillig afstaan van DNA. Iedereen heeft daaraan meegewerkt en daar is geen match uitgekomen. Daarnaast bleek van diverse genoemde personen reeds DNA in de DNA-databank aanwezig. Deze DNA-profielen zijn vergeleken, maar ook dat leverde geen hits op.

DNA lijkt van dader
In 2016 beschikten we in het onderzoek nog over een onvolledig DNA-profiel. In de tussentijd is het gelukt om het DNA-profiel met nieuwe technieken zodanig op te waarderen dat een vergelijking met het DNA in de landelijke DNA-databank kon plaatsvinden. Dat heeft niet geleid tot een match. Er zijn sterke aanwijzingen dat het aangetroffen DNA van de dader is, echter de identiteit is tot op heden helaas nog niet achterhaald. We zijn op dit moment nog actief in de weer met DNA en forensisch onderzoek in deze zaak. Op de details daarvan kunnen we niet verder inzoomen.

Help de dader vinden!
Wij doen een beroep op iedereen om tips die in de richting van de identiteit van de dader kunnen wijzen met ons te delen, zodat we deze mee kunnen nemen in het onderzoek naar het traceren van de verantwoordelijke voor de dood en het misbruik van Miet van Bommel. Loop je al jarenlang met informatie rond die je nog niet met ons gedeeld hebt, doe dit dan alsnog. Het kan net dat cruciale stukje zijn dat we nodig hebben om deze zaak op te lossen. Tippen kan online via het tipformulier op deze pagina of door de opsporingstiplijn te bellen op 0800-6070.