Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tweetal aangehouden na vullen flessen met benzine

Gepubliceerd op:

Malden - Dinsdag 26 januari zijn een man van 26 en vrouw van 19 uit Nijmegen aangehouden terwijl zij flessen met benzine wilden vullen. De politie was hen op het spoor gekomen nadat ze meelazen in gesprekken op een social mediaplatform. Op dit platform werden foto’s gedeeld en intenties gedeeld om te gaan rellen.

Het tweetal wordt verdacht van voorbereiding brandstichting en opruiing. Vrijdag worden ze voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang: de politie is bezig om meerdere gespreksdeelnemers op dit platform te identificeren en sluit toekomstige aanhoudingen niet uit.

Opruiing is strafbaar

De politie monitort actief verschillende social media om snel te kunnen anticiperen bij oproepen tot rellen en ongeregeldheden. Ook komen er vele honderden tips binnen. Naast de handhaving van de openbare orde op straat, wordt zo actief geïnvesteerd in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en daarnaast strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het (al dan niet via sociale media) oproepen tot rellen. Dit is strafbaar.

2021040467 ^JH