Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Gezin in angst na explosie bij woonhuis

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Het is ruim drie maanden geleden, maar een Utrechts gezin is nog steeds angstig doordat er vuurwerk in hun huis ontplofte. Het vuurwerk was door de brievenbus gegooid. In Opsporing Verzocht toont de politie dinsdag 16 mei beelden van de dader.

Belpanel Opsporing Verzocht

Harde knallen wekten een Utrechts gezin in de nacht van 4 op 5 februari wakker. Er was vuurwerk door de brievenbus van hun woning aan de Willem van Noortstraat gegooid. Na de explosie ontstond een brand, die snel onder controle was.Sinds dat moment leven de bewoners in angst. Ze zijn voortdurend op hun hoede. En ze zitten met vragen. Ze herkennen namelijk de vuurwerkgooier niet en hebben geen idee waarom juist hun huis het doelwit was. In de uitzending van Opsporing Verzocht laat de politie beelden zien van een verdacht persoon. Het gaat om een jongen die waarschijnlijk tussen de 15 en 20 jaar oud is.

 

Vrouwenmoorden

In Opsporing Verzocht wordt vanavond voor het eerst de balans opgemaakt van de Identify Me-campagne tot nu toe. In de studio is de Duitse rechercheur Marcus Weber aanwezig om een terugkoppeling te geven. Ook zal forensisch rechercheur Carina van Leeuwen aanwezig te zijn om een update te geven over de Nederlandse zaken. Internationale politiekorpsen willen aan 22 onbekende meisjes en vrouwen hun identiteit teruggeven. In vrijwel al deze zaken zijn de slachtoffers door geweld om het leven gekomen. Maar wie zijn ze? Onder de noemer Identify Me hopen het Duitse Bundeskriminalamt, de Federale politie in België, de Nederlandse politie en INTERPOL zaken op te lossen. Daarvoor lanceerden zij vorige week een campagne. Zaken, beelden en gegevens zijn op een speciale site geplaatst. Onder al die onderzoeken bevinden zich negen Nederlandse zaken. Neem een kijk op de lijst. Mogelijk herkent u een van de slachtoffers of heeft u informatie die de politie verder kan helpen.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 16 mei vanaf 20.30 uur te zien op NPO2. Het programma wordt woensdag 17 mei om 13.20 uur herhaald op NPO2 en is terug te zien via NPO Start.