Ga naar content

Vrouw gedood tijdens hond uitlaten

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Wie vermoordde Mariëlle Markgraaff?

De moord op Mariëlle Markgraaff werd op dinsdag 17 april opnieuw uitgebreid onder de aandacht gebracht in Opsporing Verzocht. We willen heel graag in contact komen met menseen die een vermoeden hebben voor het motief van de moord op deze jonge vrouw. Ook zijn wij nog steeds op zoek naar de scootterijder die op die bewuste maandagavond 22 februari 2018 over het fietspad reed aan de Bakelsedijk in Helmond langs het woonwagenkamp. Heb je meer informatie deel deze met ons. 

Tips
We hebben inmiddels 8 tips binnengekregen die we verder onderzoeken. De scootterrijder is nog niet bekend. 

Link naar de uitzending van Opsporing Verzocht.
https://www.youtube.com/watch?v=IVucPuLAY54

Update 8 januari 2018: Cold-case team vraagt beeldmateriaal

Tijdens het uitlaten van haar hond werd Mariëlle Markgraaff op 22 februari 2016 aangevallen op de Bakelsedijk in Helmond. Ze overleefde deze aanval niet. Een cold-case team buigt zich nu opnieuw over het onderzoek in de hoop de dader alsnog op te sporen. Het team vraagt iedereen die foto’s of filmpjes heeft van het incident op die avond om die te delen met de politie.

Mariëlle was moeder van twee dochters en lag in scheiding. Samen met haar dochters verbleef ze tijdelijk bij haar moeder op het woonwagencentrum aan de Bakelsedijk. Op die bewuste 22 februari werd ze tijdens het uitlaten van haar hond met een massief voorwerp op haar hoofd geslagen. Dit overleefde ze niet. De brute aanval vond plaats op het fietspad, dat direct grenst aan het woonwagencentrum aan de Bakelsedijk in Helmond. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd op de zaak gezet. Dit team trok alles uit de kast om de dader van deze aanslag met dodelijke afloop te vinden. Ondanks al deze inspanningen is dat helaas niet gelukt.

Beeldmateriaal
Het onderzoek naar Mariëlle’s dood is nu een cold-case geworden. Dit betekent dat wij dit ernstige misdrijf opnieuw tegen het licht houden en op zoek gaan naar mogelijke andere invalshoeken.  Daarbij vragen wij ook jouw hulp. Ben je toevallig nog in het bezit van foto- of videobeelden van die avond op de Bakelsedijk in Helmond? Deel dat dan met ons. We zijn op zoek naar alle beeldmateriaal dat maar voorhanden is om te kijken of we daar nog nieuwe bijzonderheden op kunnen ontdekken. Je kunt contact opnemen met ons door te bellen naar 0800-6070 of het beeldmateriaal direct uploaden via ons online tipformulier. Op onze speciale dossierpagina vind je meer informatie over deze zaak. 

Beloning
De hoofdofficier van justitie in het arrondissement Oost-Brabant looft tevens een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing. 

Wanneer wordt een zaak een cold-case
Een cold-case is een onopgeloste moord of doodslag of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf is gesteld van 12 jaar. We hechten er grote waarde aan om deze alsnog op te lossen. De impact en de ernst van het feit hebben ertoe geleid dat het onderzoek naar de dood van Mariëlle is aangemerkt als een cold-case. Meer informatie over cold-cases vind je op onze themapagina op politie.nl

Update 1 oktober 2016: Geen aanwijzingen voor dood Mariëlle

De verdenking tegen de Helmonder die twee maanden na haar dood werd aangehouden, kon niet sterker gemaakt worden. Er zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen die hem koppelen aan de dood van Mariëlle.

Update 19 april 2016: Verdachte dood Mariëlle Markgraaff niet voorgeleid

De 35-jarige man uit Helmond die op 13 april werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Mariëlle Markgraaff wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft verdachte in het onderzoek dat de komende tijd volop verder gaat. 

De 35-jarige man wordt ook verdacht van de  bedreiging van een vrouw uit Helmond. Voor deze zaak is hij vanmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis  van verdachte geschorst.

Update 13 april 2016: Aanhouding in onderzoek naar dood Mariëlle Markgraaff

In het onderzoek naar de dood van de 37-jarige Helmondse Mariëlle Markgraaff hield de politie woensdag 13 april een verdachte aan. Het gaat om een 35-jarige man uit Helmond.

De 35-jarige Helmonder werd woensdag aan het begin van de avond aangehouden in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Mariëlle. Het 37-jarige slachtoffer werd maandagavond 22 februari zwaargewond op de Bakelsedijk in haar woonplaats gevonden. Uit de sectie op haar lichaam bleek dat zij door geweld om het leven kwam.

De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Hij zit vast voor verder onderzoek. 

Update 3 maart 2016: Politie vraagt uw hulp in onderzoek Mariëlle Markgraaff

De 37-jarige Mariëlle Markgraaff werd maandagavond 22 februari rond 22.00 uur zwaargewond gevonden op de Helmondse Bakelsedijk, in de wijk Dierdonk. Ze was die avond haar hond aan het uitlaten. Mariëlle overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het onderzoek wijst uit dat zij door een misdrijf om het leven kwam. Het rechercheteam hoopt dat u, als bewoner van de wijk Dierdonk, over informatie beschikt die het onderzoek kan helpen.

Vragen
Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen voor u:

  • Bent u maandagavond 22 februari 2016 tussen 21.00 en 23.00 uur op of in de omgeving van het woonwagencentrum op de Bakelsedijk geweest? Hierbij denken wij aan toevallige passanten zoals automobilisten, fietsers, scooters, bromfietsers, hardlopers of mensen die hun hond uitlaten. Zo ja, heeft u toen iets bijzonders gezien of gehoord? Denk onder meer aan vreemde geluiden, voertuigen, personen of misschien heeft u het slachtoffer die avond zien lopen met haar hond?
  • Bent u maandagavond 22 februari 2016 tussen 21.00 en 23.00 uur de wijk in of uit komen rijden over de Coendersberglaan en is u hierbij iets opgevallen?
  • Heeft u die bewuste avond tussen de Coendersberglaan en het woonwagencentrum een auto stil zien staan?
  • De recherche is op zoek naar een scooter met daarop één of twee personen die op maandag 22 februari tussen 22.00 en 22.30 uur over het fietspad aan de Bakelsedijk reed, vanuit Bakel richting Helmond. Dit zou een belangrijke getuige kunnen zijn. Herkent u zich hierin of weet u wie dit zou kunnen zijn? Laat het ons weten.
  • Mogelijk heeft u in de dagen voorafgaand iets anders of iets verdachts gezien op het fietspad of in de nabije omgeving van het woonwagencentrum aan de Bakelsedijk?
  • Heeft u anderszins informatie voor de politie die te maken kan hebben met de dood van Mariëlle, neem contact met ons op.

Ook al lijkt de informatie voor u misschien onbeduidend, het kan voor het onderzoek net het ontbrekende puzzelstukje zijn. Neem dus ook bij twijfel altijd contact met ons op!

Melden
Informatie kunt u met ons delen via de opsporingstiplijn, 0800-6070 of via het tipformulier op deze pagina. Blijft u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Update 26 februari 2016: Helmondse door geweld om het leven gekomen

In het onderzoek naar de dood van de 37-jarige Helmondse vrouw is duidelijk geworden dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie zoekt nog steeds getuigen en in het bijzonder een scooterrijder.

Het 37-jarige slachtoffer werd maandagavond 22 februari zwaargewond op de Bakelsedijk in haar woonplaats gevonden. Afgelopen week werd sectie op het lichaam van de vrouw verricht. Hieruit blijkt dat zij door geweld om het leven is gekomen.

Scooterrijder gezocht
Het rechercheteam werkt op volle kracht aan de zaak. Tot nu toe zijn er zeven tips binnengekomen die het team verder onderzoekt. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar de bestuurder van een scooter die maandagavond rond 22.00 uur over de Bakelsedijk reed. Bent u deze scooterrijder of weet u wie deze scooterrijder mogelijk is, laat het de politie weten. Heeft u anderszins iets gezien of gehoord dat in verband gebracht kan worden met de dood van de 37-jarige vrouw uit Helmond, bel dan 0800-6070 of deel uw informatie via het tipformulier op deze pagina. Beschikt u eventueel over beeldmateriaal? Ook dit kunt u online naar ons doorsturen via www.politie.nl/upload. Deelt u uw informatie liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Update 23 februari 2016: Politie onderzoekt dood vrouw en zoekt getuigen

De politie doet uitvoerig onderzoek naar de dood van de vrouw die maandagavond 22 februari zwaargewond op straat in haar woonplaats Helmond werd gevonden. Hoe het letsel ontstond is op dit moment nog niet duidelijk. De politie zoekt getuigen die mogelijk over informatie beschikken die het onderzoek kunnen helpen.

Bij de meldkamer kwam maandagavond 22 februari rond 22.15 uur het bericht binnen dat een wandelaar een zwaargewonde vrouw op het fietspad aan de Bakelsedijk in Helmond had aangetroffen. Het 37-jarige slachtoffer uit Helmond overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De vrouw zou haar hond hebben uitgelaten op de Bakelsedijk. De hond van het slachtoffer kwam de wandelaar tegemoet lopen en bleef ongedeerd. Hoe de verwondingen die de vrouw opliep zijn ontstaan, is onduidelijk.

TGO
De politie heeft een TGO (Team Grootschalige Opsporing) opgestart om grondig onderzoek te doen hiernaar. Het onderzoek, op de plaats waar de vrouw is aangetroffen, is dinsdag 23 februari nog in volle gang. Het rechercheteam houdt rekening met een misdrijf, maar sluit andere scenario’s op dit moment zeer zeker niet uit.

Getuigen gezocht
Het onderzoeksteam zoekt daarom getuigen, die op welke manier dan ook, over informatie beschikken die de politie bij het onderzoek kan helpen. Heeft u maandagavond 22 februari iets verdachts gezien op de Bakelsedijk in Helmond? Zag u het slachtoffer mogelijk lopen met haar hond die avond? Was u getuige van bijzondere omstandigheden op of in de buurt van de Bakelsedijk of zag/kent u personen die de locatie gepasseerd zijn die avond? Zijn er mensen in uw omgeving die zich anders gedragen dan normaal? Zaken die in uw ogen in eerste aanleg misschien niet relevant lijken, kunnen voor het onderzoek van cruciaal belang zijn. Deel deze daarom met de politie en bel 0800-6070 of deel deze digitaal via het tipformulier op deze pagina. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.