Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Opsporing Verzocht: gewelddadige overval op Mark Gillis

Laatst gewijzigd op:

Nederland - In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 29 maart is onder meer aandacht voor de gewelddadige overval op tv-persoonlijkheid Mark Gillis.

Mark Gillis wordt in de nacht van 6 op 7 november 2021 overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Gillis, die bekend is van de realityserie Massa is Kassa, wordt bij de overval zwaar mishandeld. Als hij na zijn werk om 3.00 uur ‘s nachts de deur van zijn chalet wil openen, wordt hij overvallen en spuit een van de daders vloeistof in zijn gezicht. Direct daarna volgt een vechtpartij en komen er nog twee daders bij. Gillis krijgt harde klappen, trappen en wordt zelfs getaserd door de overvallers.

Op zoek naar de kluis

Eenmaal binnen in het chalet wordt Gillis vastgebonden met tie-rips en ducttape. De daders zijn op zoek naar een kluis, roepen ze. Die is er niet, reageert Gillis. Hij verzet zich hevig en krijgt nog meer klappen en trappen. Hij wordt zelfs bijna gewurgd. Uiteindelijk gaan de daders er vandoor met een zonnebril, horloges en een portemonnee. Maar een kluis vinden ze niet.

Vanavond worden er in Opsporing Verzocht beelden getoond van de drie daders, en mogelijk een vierde dader. Ook deelt de politie nieuwe informatie over het onderzoek.

Andere items

Naast deze zaak komen ook de volgende zaken aan bod in het programma:
Maastricht - Verdachte voetbalrellen
Den Bosch - Fraude Bouwmaat
Losser - Bankpasfraude
Etten-Leur - Bankpasfraude
Apeldoorn - Bankpasfraude
Eindhoven  - Gewelddadige straatroof
Hoevelaken - Poging inbraak juwelier
Houten - Inbraak woning
Rotterdam - Identiteit vraagstelling verdachte rellen Coolsingel
Rucphen - Explosief bij auto
Arnhem – Mishandeling
Groningen - Mishandeling na verkeersruzie

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 29 maart rond 20.30 uur te zien op NPO1. Op woensdag 30 maart is om 13.20 uur de herhaling te zien op NPO1.