Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Opsporing Verzocht: ‘Bolle Jos’ op Nationale Opsporingslijst

Laatst gewijzigd op:

Nederland - De 30-jarige Jos Leijdekkers is door het Openbaar Ministerie op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Er is 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding. Onder andere deze zaak wordt dinsdag 3 mei uitgebreid behandeld in Opsporing Verzocht.

Jos Leijdekkers wordt gezien als een van de grote spelers in de cocaïnehandel in zowel Nederland als België. Hij wordt daarnaast verdacht van witwassen en heftige geweldsdelicten, waaronder de verdwijning en dood van Naima Jillal. Zij verdween op 20 oktober 2019 in Amsterdam. Uit onderschepte berichten blijkt dat Leijdekkers verantwoordelijk is voor haar verdwijning. Op een in beslag genomen telefoon werden foto’s gevonden van Jillal, ze is waarschijnlijk gemarteld en niet meer in leven.

Bedreiging en geweld

Via de havens van Rotterdam en Antwerpen smokkelde Leijdekkers, ook wel ‘Bolle Jos’ genoemd, vermoedelijk grote partijen cocaïne. Daarbij maakte hij gebruik van bedreiging en geweld. Zowel het drugsgeld als honderden kilo’s goud werden door Leijdekkers witgewassen.

Andere zaken

Ossendrecht - vermissing Maria Drezaliu
Utrecht - gewelddadige straatroof
Uden - reeks inbraken
Bergen aan Zee - brandstichting
Zwolle - bankpasfraude
Meppel, Winterswijk en Borculo - bankpasfraude
Hoofddorp - bankpasfraude
Heerlen - bankpasfraude
Vlissingen/Middelburg - vernieling
Kwintsheul - inbraak
Vlaardingen - overval Kruidvat
Zwolle - mishandeling

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 26 april 2022.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 3 mei 2022, rond 20.30 uur op NPO1. Woensdag 4 mei 2022 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO1. Op dinsdag 10 mei is er geen uitzending in verband met het songfestival. De eerstvolgende uitzending is op dinsdag 17 mei 2022 van 20.30 uur tot 21.15 uur via NPO1.