Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe beelden liquidatiepoging Cor P. in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Nederland - In de uitzending van Opsporing Verzocht vanavond worden nieuwe beelden getoond van twee verdachten van de liquidatiepoging op Cor P. De Nederlander werd op 4 januari 2022 onder vuur genomen in de Dominicaanse Republiek, maar overleefde de aanslag.

OV

Op de beelden is te zien hoe P. werd achtervolgd door twee mannen op een scooter. Na de aanslag vluchtten de twee weg door de straten van de badplaats Las Terrenas, waarbij ze door meerdere camera’s werden gefilmd.

Nederlandse verdachten

Er zijn aanwijzingen dat de mannen op de scooter uit Nederland komen. Mogelijk is ook een derde Nederlander bij de liquidatiepoging betrokken. De politie hoopt op informatie van burgers over deze vermoedelijke uitvoerders, maar ook over de opdrachtgever(s).

‘Tattookillers’

Cor P. was sinds 2020 voortvluchtig. Hij behoort tot de groep van zogenoemde ‘tattookillers’, een Nederlands moordcommando. P. zat eerder vast voor een liquidatiepoging in Amsterdam en werd verdacht van de moord op mede-tattookiller Onno Kuut. Inmiddels is Cor P. terug in Nederland en zit hij hier vast.

Andere zaken in de uitzending

Zwijndrecht - Schietincident
Zeist - Zware mishandeling
Amsterdam - Diefstal uit woning
Nijmegen - Diefstal met geweld
Tuk - Woninginbraak
Helmond - Bedrijfsinbraak
Montfoort - Bankpasfraude 
Haaren - Bankpasfraude
Waalwijk - Bankpasfraude
Woerden - Bankpasfraude
Hapert - Openlijke geweldpleging
Amsterdam - Luxe (bak)fietsen aangetroffen in loods
Rotterdam - Overval telefoonwinkels 

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 31 januari uitgezonden om 20.30 uur op NPO2. Op woensdag 1 februari 2023 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO 2.