Ga naar content
Mijn buurt: 
Barchem +5.0km
    Verander locatie

    Vermissing van Wico van Leeuwen

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Wico van Leeuwen werd voor het laatst gezien in mei 2022, daarna ontbreekt van hem ieder spoor. Op 27 februari 2023 werd een 28-jarige man uit Borculo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Wico van Leeuwen. Deze verdachte zit inmiddels in voorlopige hechtenis. De politie gaat er vanuit dat Wico van Leeuwen door een misdrijf om het leven is gekomen. Het team dat onderzoek doet naar zijn verdwijning doet ook onderzoek naar mogelijke vindlocaties van het stoffelijk overschot van Wico. Heeft u meer informatie over zijn verdwijning of weet u waar het stoffelijk overschot van Wico is? Neem dan contact met ons op. Dat kan ook anoniem.

    Bekend is dat Wico op 14 mei 2022 op de Wesselerbrink in Enschede is geweest. Twee dagen later, op 16 mei, heeft hij bij een vaste klant van hem in de tuin gewerkt en de afspraak gemaakt om een week later het werk af te maken. Op 17 mei is Wico voor het laatst in leven gezien in Borculo. Toen hij even na 17.30 uur daar wegfietste, ging hij onderweg naar de Heerlijkheidstraat in Borculo waar hij toen verbleef. Wat er daarna is gebeurd, is nog altijd een raadsel.

    Beloning

    Het Openbaar Ministerie looft een beloning van € 10.000,= uit voor de tip die leidt tot opheldering in deze zaak.

    Team Grootschalige Opsporing (TGO)

    Een team van twintig rechercheurs werkt aan de verdwijning van Wico. Het team gaat er vanuit dat Wico door een misdrijf om het leven is gekomen. 

    Het team heeft op 14 september 2022 een onderzoek verricht in een woning aan de Pagendijk in Borculo, waar Wico eerder zou hebben verbleven. Op 28 september 2022 werd een woning doorzocht aan de Heerlijkheidstraat in Borculo, waar Wico heeft gewoond. Ook werd op 12 oktober 2022 onderzoek gedaan in een vijver aan de Borculoseweg in Eibergen, dit gebeurde naar aanleiding van nieuwe informatie. Verder werd er onderzoek gedaan in het Twentekanaal in Enschede, in een woning aan de Giffelerweg en een natuurgebied in Neede en in een bosperceel aan de Scherpenoordsedijk in Geesteren. Ondanks de verrichte onderzoeken is niet duidelijk geworden waar het stoffelijk overschot van Wico van Leeuwen zich bevindt.

    Bezittingen Wico

    Wico had een aantal bezittingen, waarvan we inmiddels weten dat die zijn verdwenen. Zoals:

    • laptop; een zilverkleurige Acer laptop of chromebook
    • telefoon; een Xiaomi Redmi 9a 

    Weet u waar deze spullen zijn gebleven? 

    Vragen

    Heeft u meer informatie over de verdwijning van Wico? Weet u waar het stoffelijk overschot van Wico is?  Heeft u meer informatie over zijn spullen? Laat het ons weten! Vul het tipformulier in of neem contact met ons op via 0800-6070. Liever anoniem iets melden? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening