Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Voortvluchtige Vuong kreeg mogelijk hulp

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Minh Nghia Vuong - de verdachte van het schietincident op 21 januari in Zwijndrecht - is nog steeds voortvluchtig. In Opsporing Verzocht van 21 februari vraagt de politie mensen die iets weten over Vuongs verblijfplaats, zich te melden. In deze zaak ligt een beloning van 30.000 euro klaar voor de gouden tip.

Belpanel Opsporing Verzocht

Bij het schietincident bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht werden twee vrouwen neergeschoten. Het ging om Vuongs ex-partner en haar moeder. De moeder overleed; de ex-partner ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Het is mogelijk dat de voortvluchtige schutter hulp heeft gekregen en nog steeds krijgt, om uit handen van de politie te blijven. We hopen dat deze helpers daar opnieuw over na gaan denken als ze in Opsporing Verzocht het verhaal horen van de dochter en zus van de slachtoffers.

Signalement

Vuongs bijnaam is Lucky. De man heeft een Vietnamese achtergrond, is ongeveer 1.70 meter lang, spreekt goed Nederlands en heeft een litteken onder zijn linker wenkbrauw.
Het kan zijn dat hij de afgelopen maand zijn uiterlijk heeft veranderd of dat hij zich vermomt. Bekend is dat hij regelmatig een bril draagt.

Vuong niet zelf benaderen

Denkt u de verdachte ergens te zien, benader hem dan niet zelf. De man is vuurwapengevaarlijk en onvoorspelbaar. Bel in dat geval direct de politie; dat kan via 112.

Informatie delen

Er moeten mensen zijn die meer kunnen vertellen over waar Vuong is. Als iemand weet waar hij verblijft, kan hij of zij vertrouwelijk contact opnemen via het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 088 661 77 34.
Uw gegevens komen via het TNI nooit bij de verdachte of zijn advocaat terecht, terwijl u als tipgever wel aanspraak kunt maken op de beloning van 30.000 euro. Delen kan ook via 0800-6070 en of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Andere zaken in het tv-programma

Het schietincident in Zwijndrecht is niet de enige zaak waaraan Opsporing Verzocht aandacht besteedt. Een overzicht van de andere items:
- Utrecht: gewapende overval op een Kruidvat-filiaal
- Beetsterzwaag: overval op een tankstation
- Willemstad: mishandeling na een woninginbraak
- Rotterdam: mishandeling
- Boxtel: woninginbraak
- Tilburg: explosief bij een shishalounge
- Amsterdam en Arnhem: bankpasfraude
- Nijmegen: poging tot een overval
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 21 februari om 20.30 uur uitgezonden op NPO2. Op woensdag 22 februari wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2.