Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beelden relschoppers in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Vanavond worden beelden getoond van relschoppers die afgelopen week vernielingen aanrichtten en politiemensen aanvielen in Venlo en Amsterdam.

In Opsporing Verzocht is op het allerlaatste moment ruimte ingelast voor de rellen die verschillende steden de afgelopen dagen hebben geteisterd. Van relschoppers in Venlo en Amsterdam worden beelden getoond in de uitzending.

Politie en OM doen er alles aan om verdachten zo snel mogelijk op te pakken. Zodra een verdachte aan strafbare feiten kan worden gekoppeld, worden beelden gepubliceerd. Voor deze aanpak is gekozen omdat de kans op herhaling groot is en de misdrijven zo ernstig zijn dat verdachten zo snel mogelijk voor hun daden ter verantwoording moeten worden geroepen.

Nationaal commandant Willem Woelders waarschuwt de relschoppers vanavond in de uitzending: ‘We gaan al die beelden gebruiken om ze aan te houden, want met plunderen, mensen in ziekenhuizen bedreigen, stenen naar politiewagens gooien en politiepaarden mishandelen gaan we je niet weg laten komen. Als je wil voorkomen dat je hier herkenbaar getoond wordt dan kun je je dus maar beter komende week gaan melden.’

Op politie.nl  is een speciale pagina ingericht voor het uploaden van beelden rondom de rellen. 

Els Slurink

Een groot deel van de uitzending vanavond wordt daarnaast gewijd aan de dood van Els Slurink. De 33-jarige psychologe werd in 1997 in haar woning in Groningen doodgestoken. Ondanks intensief onderzoek is er nog steeds geen verdachte aangehouden. Een enorme campagne moet ervoor zorgen dat de coldcase alsnog wordt opgelost.

Alle items in deze uitzending

Venlo. Poging doodslag agent tijdens coronarellen. Gepleegd op 24 januari 2021
Amsterdam : Identiteit gezocht relschopper verboden demonstratie Museumplein.
Leeuwarden: Diefstal pinpas in ziekenhuis en geldopname. Geldopname in Leeuwarden en Groningen op 30 augustus 2021.
Rotterdam: Beschieting bedrijfspanden. Gepleegd  op 18 en 19 januari 2021. en Capelle aan den IJssel op 21 en 23 januari 2021
Heerlen Brandstichting voertuig. Gepleegd  op 3 januari 2021.
Hilversum Poging doodslag op agenten. Gepleegd op 29 september 2020.
Amsterdam Gewapende woningoverval. Gepleegd  op 15 januari 2020.
Oldenzaal  Diefstallen katalysatoren. Gepleegd in Oldenzaal op 16 augustus en 1 december 2020 en Zwolle op 13 november 2020.
Cold Case gewelddadige moord Els Slurink

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 12 januari 2020.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 26 januari, rond 21.20 uur op NPO1. De volgende dag om 13:20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1.