Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Brandstichting meubelzaak in Opsporing Verzocht

Gepubliceerd op:

Nederland - In de nacht van 14 op 15 april werd in het centrum van Arnhem een meubelzaak in brand gestoken. Appartementen werden ontruimd en tientallen bewoners moesten door de brandweer worden gered. De grote vuurzee veroorzaakte enorme schade. Vanavond toont Opsporing Verzocht beelden van de twee mannen die de brand hebben gesticht. De politie is op zoek naar deze mannen en naar andere informatie in deze zaak.

belpanel

Rond vier uur in de nacht liepen de twee mannen naar de ingang van de meubelzaak. Eén van hen had een jerrycan bij zich, de andere een moker. Ze sloegen de ruit in en niet veel later laaide het vuur in de winkel op. Uit onderzoek blijkt dat de daders in de buurt van de meubelzaak in een grijze Opel Corsa zijn gestapt en daarna zijn weggereden via het Spijkerkwartier. Door het tonen van de beelden hoopt de politie meer informatie te ontvangen over de eigenaar van de Opel Corsa, en vooral over de inzittenden.

Overzicht van de andere zaken

In de uitzending is ook aandacht voor de volgende zaken:
Den Haag - doorrijden na ongeval
Riemst  (Belgie)  - identiteit gezocht onbekende man
EU most wanted campagne 
Kloosterzande - woninginbraak
Hoogvliet - overval supermarkt

Bankpasfraude

Den Dungen/Den Bosch 
Huissen 
Tiel 
Barneveld

Andere zaken

- Amsterdam - woninginbraak
Brabant - drugslabs

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 27 september.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, rond 20.30 uur op NPO1. Woensdag 5 oktober rond 14.15 uur wordt de uitzending herhaald op NPO2. Ook is de uitzending op elk gewenst moment terug te kijken via NPO Start.