Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Opsporing Verzocht: Sedar Soares

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 24 mei is onder meer aandacht voor de moord op de 13-jarige Sedar Soares. De zaak stond al eerder deze week in de belangstelling vanwege een deepfake-video die de politie maakte om getuigen en de dader te vragen zich te melden bij de politie.

opsporing verzocht, nieuw decor, 2022, belpanel, anniko van santen, Foto: Politie

Op 1 december 2003 is Sedar met zijn vrienden aan het spelen op het parkeerdek van metrostation Slinge in Rotterdam. Het heeft die dag gesneeuwd en de jongens hebben daar veel plezier van. Op een gegeven moment wordt er vermoedelijk vanaf de straat onder het parkeerdek geschoten. De andere jongens weten op tijd weg te duiken, maar Sedar wordt als enige geraakt door een kogel. Die kogel wordt hem fataal. Een dag later overlijdt hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Jarenlang dacht de politie dat Sedar is doodgeschoten omdat hij sneeuwballen gooide naar een automobilist. Inmiddels gaat het coldcaseteam van Rotterdam uit van een ander onderliggend scenario. Op het moment dat Sedar en zijn vrienden in de sneeuw speelden heeft er waarschijnlijk een ripdeal plaatsgevonden bij het metrostation. De politie denkt dat Sedar daar het volstrekt onschuldige slachtoffer van is geworden, omdat hij op de verkeerde tijd op de verkeerde plek was. Door dit nieuwe scenario wil het coldcaseteam opnieuw in contact komen met getuigen. Daarom wordt er vanavond een oproep gedaan in Opsporing Verzocht aan iedereen die meer over de zaak weet. 

Eerder deze week plaatste de politie al een deepfake-video over deze zaak. Daarin deed door middel van deepfake Sedar 'zelf' een oproep. Dankzij de video kwam er al een tiental tips binnen.  

Andere items
Naast deze zaak komen ook de volgende zaken aan bod in de uitzending:
Almelo - Aantreffen lichaam Jihad Jafo
Sittard – Aantreffen lichaam vermiste Xavier Durlinger
Amsterdam Vernielingen Thaise restaurants
Breda – Snelkraken BCC
Amsterdam – Door Rodney Meijnals
Stroe – Wolf beschoten
Oss – Bankpasfraude
Soest – Bankpasfraude
Vlissingen – Dood Roshenthlie Rosaria

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 24 mei 2022, rond 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 25 mei 2022 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO 1. Terugkijken kan via NPO Start. Dit is de laatste aflevering van het seizoen. De eerstvolgende uitzending is op 30 augustus 2022.