Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Poging zware mishandeling in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Een storingsmonteur is op 29 april in een metrostation in Amsterdam met een mes bedreigd en aangevallen. Dit gebeurde nadat hij een onbekende man aansprak op het opentrappen van een toegangspoortje. Hij raakte daarbij niet gewond. De politie toont vanavond beelden van de opvallend agressieve verdachte in Opsporing Verzocht, met de vraag aan het publiek om te helpen dit misdrijf op te lossen.

opsporing verzocht, nieuw decor, 2022, belpanel, Foto: Politie

De monteur is die ochtend op het station voor het repareren van een toegangspoortje, terwijl hij een onbekende man een ander toegangspoortje ziet opentrappen. Hij spreekt hem daarop aan en er volgt een discussie tussen de twee. Plotseling haalt de onbekende jongeman een mes uit zijn tas. Hiermee haalt hij uit naar het hoofd van de monteur. Dankzij zijn dikke werkjas raakt de monteur niet gewond, wel zit er een behoorlijke snee in de jas op de plek waar het mes hem geraakt heeft. Vanavond toont de politie beelden van de man, die wordt verdacht van deze poging tot zware mishandeling.

Overzicht van de andere zaken
In de uitzending is ook aandacht voor de volgende zaken:

Zaken met bankpasfraude

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 20 september.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 27 september, rond 20.30 uur op NPO1. Woensdag 28 september rond 13.20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1. Ook is de uitzending op elk gewenst moment terug te kijken via NPO Start.