Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Was ‘The North Sea Man’ uit Duitse cold case Nederlands?

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Al bijna dertig jaar breekt de Duitse politie zich het hoofd over ´The Gentleman´of ‘The North sea man’; het nog altijd onbekende slachtoffer in een mysterieuze cold case. Dit gaat om een man die in 1994 dood in de Noordzee werd aangetroffen. Nieuw onderzoek wijst uit dat de oplossing misschien wel eens in Nederland zou kunnen liggen.

Opsporing verzocht

Op 11 juli 1994 vindt een Duitse politieboot het lichaam van een onbekende man in de Noordzee, nabij het Waddeneiland Helgoland. Na jaren van onderzoek door de Duitse politie is nog altijd onbekend wie de man is en wat er met hem is gebeurd. Maar nu, na nieuw onderzoek, bestaat het vermoeden dat de man misschien aan Nederland gelinkt kan worden. In de tv-uitzending van Opsporing Verzocht worden alle (nieuwe) feiten op een rij gezet. De politie vraagt mensen die meer weten zich te melden.

Alle zaken in de uitzending

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van zaken uit de vorige uitzending en is er nieuws over het onderzoek naar de gezochte Jos Leijdekkers.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 14 maart uitgezonden om 20.30 uur op NPO2. Op woensdag 15 maart wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2.