Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nepagenten beroven autohandelaren

Gepubliceerd op:

Nederland - Er zijn personen die zich voordoen als agent, maar eigenlijk misdadigers zijn. Met zwendel of hardhandig optreden troggelen ze geld af van met name buitenlandse autohandelaren. De politie wil deze daders stoppen en vraagt daarom op dinsdag 9 mei aandacht voor de rovers in Opsporing Verzocht.

Belpanel Opsporing Verzocht

In maart sloegen de daders meerdere malen hun slag. Vooral in het oosten van Noord-Brabant. Het vermoeden bestaat dat ze ook elders in Nederland slachtoffers hebben gemaakt.
Hoe gingen de nepagenten te werk? In Veghel liet een van hen op 15 maart een zogenaamd politie-identiteitsbewijs zien aan de Kazachstanse inzittenden van een huurauto. Hen werd bijna 35.000 euro afhandig gemaakt. Diezelfde dag beroofden ze een Roemeense bestuurder die in een autoambulance reed. Ze lieten de man de wagen aan de kant zetten. Vervolgens werd het slachtoffer uit het voertuig getrokken en met een vuurwapen bedreigd. Bij hem haalden ze zo’n 16.000 euro uit zijn jaszakken.
Een belangrijke overeenkomst bij de incidenten is de auto waarin de daders reden. Dit is een witte BMW stationwagen met gestolen Nederlandse kentekenplaten. De auto heeft een zonnedak en achterin zitten geblindeerde ruiten. Opvallend is een groen milieusticker die in Duitsland verplicht is.
In Opsporing Verzocht worden onder meer bewakingsbeelden van een man getoond. De man bestuurde op 14 maart de auto, maar het is nog onbekend of hij iets met een of meer van de berovingen heeft te maken.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 9 mei vanaf 20.30 uur te zien op NPO2. Het programma wordt woensdag 10 mei om 13.20 uur herhaald op NPO2 en is terug te zien via NPO Start.