Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woningoverval en gewelddadige ontvoering Zaandamse ondernemer

Laatst gewijzigd op:

Nederland - In hun zoektocht naar geld ontvoerden drie mannen op een gewelddadige wijze een 57-jarige Zaandamse ondernemer. Wie is dit trio? Via Opsporing Verzocht vraagt de politie dinsdag 4 april om hulp bij het oplossen van deze zaak.

Belpanel Opsporing Verzocht

Het slachtoffer loopt op dinsdag 30 augustus 2022 rond 04:30 uur naar zijn huis aan de Stadskwekerij. Ineens overmeesteren drie mannen hem en sleuren hem een witte Volkswagen Transporter in. Met vastgebonden handen zit hij twee uur lang opgesloten in de bestelbus. Ondertussen doorzoeken twee daders zijn huis. Als ze geen geld vinden, nemen ze de ondernemer mee naar binnen. Onder dwang moet hij aanwijzen waar geld ligt. Zodra de buit binnen is, vertrekken de drie. Het slachtoffer moet voor medische behandeling aan onder meer kneuzingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis.
Met de bankpas van de ondernemer is later die ochtend geprobeerd geld te pinnen in Amsterdam.In Opsporing Verzocht worden onder meer vragen gesteld over de daders en de witte bestelbus.

Alle items in de uitzending

Behalve de ontvoering, de mishandeling en het bestelen van de ondernemer uit Zaandam, komen in de tv-uitzending meer zaken aan bod. Het gaat om de volgende misdrijven:
- Zwolle: ernstig geweldsincident, mogelijk zedenmisdrijf;
- Eindhoven: diefstal van telefoons;
- Wilnis: explosie;
- Landelijk: bankpasfraude;
- Tilburg: aanslag met een brandbom op een coffeeshop;
- Best: poging diefstal bij Kruidvat-filiaal;
- Utrecht: beroving van een conducteur;
- ’s-Gravenmoer: poging tot inbraak in woning;
- Eindhoven: dood van Ferdi Mathilda.
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de uitzending van vorige week.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 4 april vanaf 20:30 uur te zien op NPO2. De uitzending wordt woensdag 5 april om 13:20 uur herhaald op NPO2.