Direct naar de inhoud

Geweldsincidenten Winschoten, Oude Pekela en Groningen

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) doet sinds 14 september onderzoek naar een reeks geweldsincidenten die vanaf 10 juli plaatsvonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen.

Het betreft de volgende incidenten:

We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom buigt het TGO met gespecialiseerde rechercheurs zich over deze incidenten. In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. 

Aanhoudingen

In het onderzoek naar een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en de Papierbaan op 6 juli in Winschoten zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Dit is een onderzoek van de districtsrecherche Groningen. Daarnaast zijn er meerdere aanhoudingen verricht in de onderzoeken naar een explosie in de Herestraat in Groningen op 12 september en een explosie in de Langestraat in Winschoten op 16 september. Daarnaast zijn er in het onderzoek op 6 februari twee mannen van 16 en 18 jaar uit respectievelijk Zaandam en Amsterdam aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie in de Wezellaan op 20 september 2023.

Heb je tips of informatie in dit onderzoek?

Heb je iemand horen praten over een van de incidenten? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier.

Veilig en anoniem melden

Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kan je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Meer informatie

Op de diverse tabbladen lees je meer over wat er allemaal gedaan is in het onderzoek. Ook vindt je in dit overzichtsdossier verwijzingen naar de diverse opsporingsdossiers met foto’s en bewegend beeld. En vindt je antwoord op de meest gestelde vragen.