Ga naar content

Geweldsincidenten Winschoten, Oude Pekela en Groningen

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

 • 6 juli - Steekincident aan de Venne in Winschoten

De districtsrecherche van Groningen doet onderzoek naar een steekincident op een terras aan de Venne in Winschoten. Dat gebeurde op 6 juli rond 14:00 uur. Een 29-jarige man raakte gewond.

 • 6 juli - Schietincident aan de Transportbaan en Papierbaan in Winschoten

De districtsrecherche van Groningen doet onderzoek naar een schietincident bij een pand aan de Transportbaan in Winschoten. Dat vond op 6 juli plaats rond 21:00 uur ’s avonds. Daarbij raakten een 28-jarige man uit Groningen en een 33-jarige man uit Winschoten gewond. Eén van hen werd op de Papierbaan aangetroffen. Inmiddels zijn in het onderzoek naar het steekincident aan de Venne en het schietincident op de Transportbaan meerdere aanhoudingen verricht.

 • 10 juli - Schietincident woning Veerstraat Oude Pekela

In de Veerstraat in Oude Pekela heeft op maandagmorgen 10 juli rond 06:25 uur een schietincident plaatsgevonden. Een woning werd beschoten.

 • 10 juli - Schietincident bedrijfspand aan Feiko Clockstraat in Oude Pekela

Op 10 juli is ook een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela beschoten.

 • 12 juli - Explosie bedrijfspand Herestraat Groningen

Een bedrijfspand aan de Herestraat raakte in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli beschadigd door een explosie, waarna er brand ontstond.

 • 12 juli - Schietincident horecagelegenheid aan Marktplein Winschoten

De politie vindt op 12 juli twee kogelgaten in een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten. Het is onduidelijk wanneer en door wie er is geschoten.

 • 13 juli - Vuurwapengebruik horecagelegenheid Marktplein Winschoten

Met een vuurwapen proberen twee jonge verdachten op donderdag 13 juli rond 06:10 uur een pand aan het Marktplein in Winschoten te beschieten. Het lukt ze niet om het wapen af te vuren en het tweetal loopt weg met het vuurwapen richting het kermisterrein. De politie heeft beelden van het duo gedeeld. Ze zijn nog niet aangehouden.

 • 12 september - Explosie bedrijfspand Herestraat Groningen

De bewoners van de Herestraat in Groningen werden op dinsdag 12 september rond 23:40 uur opgeschrikt door twee harde knallen. Uit onderzoek blijkt dat er bij een bedrijfspand in die straat twee explosieven tot ontploffing zijn gebracht. Dit was niet voor het eerst, want hetzelfde pand werd op 12 juli ook beschadigd door een explosie. In het onderzoek zijn meerdere aanhoudingen verricht.

 • 16 september - Explosie bedrijfspand Langestraat Winschoten

Op 16 september vindt er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten. Het pand raakte daarbij zwaar beschadigd. Er zijn inmiddels in dit onderzoek  meerdere aanhoudingen verricht. 

 • 19 september - Explosie bedrijfspand Langestraat Winschoten

Op 19 september vindt even na 02:00 uur weer een explosie plaats in de Langestraat. Daarbij is opnieuw een bedrijfspand, even verderop ten opzichte van 16 september, zwaar beschadigd geraakt.

 • 19 september - Explosie bedrijfspand Feiko Clockstraat Oude Pekela

Op 19 september vond vlak voor middernacht (23:35 uur) nog een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat. Het betreft hetzelfde pand als waarop is geschoten op 10 juli. Het pand raakte beschadigd.

 • 20 september - Explosie woning Wezellaan Winschoten

In de vroege ochtend van 20 september vond aan de Wezellaan een explosie plaats bij een woning. De melding kwam rond 02:35 uur bij de politie binnen.