Ga naar content

Mijn Politie

Mijn Politie is uw persoonlijke pagina op de website van de politie. Hier kunnen wij informatie met u delen nadat u aangifte hebt gedaan. Omdat het om vertrouwelijke informatie gaat, moet u eerst inloggen met DigiD.

Inloggen

Om in te loggen, klikt u op Mijn Politie rechtsboven in uw scherm. Houd de inloggegevens van uw DigiD bij de hand.

Mijn Politie inlogknop

 

 

 

 

 

DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. U gebruikt DigiD om u te legitimeren op internet. Omdat in Mijn Politie vertrouwelijke informatie staat, is inloggen met uw DigiD noodzakelijk. De politie weet dan dat ze echt met u te maken heeft. En u weet zeker dat informatie die voor u is bestemd, niet door een ander kan worden gelezen. Heeft u nog geen DigiD, dan kunt u deze aanvragen bij DigiD.

Extra controle

DigiD is veilig, maar als uw inloggegevens in verkeerde handen vallen, kunnen de gevolgen groot zijn. Daarom zijn we als politie verplicht om een extra controle van u te vragen. Dit kan door de DigiD-app te gebruiken of door controle per sms aan te vragen.
Met DigiD kunt u heel belangrijke zaken regelen. Bijvoorbeeld een uitkering of een studielening aanvragen. Stel dat iemand uw DigiD-gegevens te pakken gekregen heeft, dan kan hij/zij dankzij de extra controle niet inloggen. De app staat namelijk op úw telefoon. De DigiD-app kunt u hier downloaden. Maakt u toch liever gebruik van controle via sms? Vraag dit dan op tijd aan! Het kan vijf dagen duren voor u per post de activeringscode krijgt. Voer deze code in op de website van DigiD. Hierna krijgt u telkens bij het inloggen een code toegestuurd op uw mobiele telefoon. 

Hebt u geen mobiele telefoon? Vraag dan toch controle via sms aan. Als u inlogt met uw DigiD krijgt u een telefoontje op uw vaste lijn met een ingesproken code. Die code kunt u invoeren op het inlogscherm van DigiD. 

Instructiefilm DigiD aanvragen

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=kro4IVSm56c

Aangifte doen

U moet zich kunnen legitimeren met DigiD als u online aangifte wilt doen bij de politie. Zo kan vertrouwelijke informatie veilig worden gedeeld.
Op dit moment kan via de website aangifte worden gedaan van de meest voorkomende strafbare feiten: diefstal, vernieling en internetoplichting. Jaarlijks gaat het om enkele honderdduizenden aangiften die via deze weg binnenkomen bij de politie. U ziet een inlogscherm van DigiD als u een aangifte gaat starten. Zo kunt u zich online legitimeren en veilig met de politie communiceren.

Toeristen

Met de introductie van DigiD is het niet meer mogelijk voor toeristen en expats om online aangifte te doen. DigiD is gekoppeld aan het Burgerservicenummer (BSN), een uniek persoonsgebonden nummer in Nederland. Alleen burgers die zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) hebben een Burgerservicenummer.
Wilt u aangifte doen, maar hebt u geen DigiD, dan kunt u terecht op het politiebureau.