Ga naar content

Mobiel Media Lab

Met het Mobiel Media Lab test de politie op een laagdrempelige manier haar communicatiemiddelen. De politie staat midden in de maatschappij en heeft op verschillende manieren contact met de inwoners van Nederland. Door in verbinding te staan, te luisteren en vervolgens de middelen te verbeteren, werkt zij, samen met u, aan een veiliger Nederland.

Inhoudsopgave

Wat is het Mobiel Media Lab?

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar uw mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobiel Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.

 

Waarom test de politie haar communicatiemiddelen?

De politie maakt gebruik van verschillende communicatiemiddelen met elk een eigen doel en wil met deze middelen graag aansluiting vinden bij uw behoefte. Al jaren krijgt de politie hierbij hulp en advies van speciale burgerpanels. Dat gebeurde op politiebureaus of in wijkcentra. Met het Mobiel Media Lab kan dit overal in Nederland en bereikt de politie dus veel meer mensen.

Youtube

Enkele inzetten van het Mobiel Media Lab zijn terug te kijken op Youtube. Of bekijk ze hieronder.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/playlist?list=PL9kX_77ClRS7p6Me3lxcxdfnWbXJ6SilC&app=desktop

Wanneer staat het Mobiel Media Lab in mijn buurt?

Sinds 27 oktober 2014 rijdt het Mobiel Media Lab door Nederland om op locatie te testen. De truck rijdt heel Nederland door en staat voornamelijk opgesteld bij politiebureaus, maar ook bij winkelcentra, universiteiten en in woonwijken.

Op deze pagina is te zien waar het MML allemaal al is geweest én nog naartoe komt (ingepland).

Kan iedereen meedoen aan onderzoeken in het MML?

Onderzoekspanels worden samengesteld door de politie zelf op basis van een onderzoeksplan en de bijbehorende doelgroep. Er wordt onder meer gewerkt met vaste panels. Maar ook kunnen bijvoorbeeld burgers benaderd worden door de wijkagent om deel te nemen aan een onderzoek, een schooldirectie voor deelname door een groep jongeren of een ondernemersvereniging om te praten over aangifte online.

Het Mobiel Media Lab is ook te volgen via: