Ga naar content

Politieonderwijs

De Politieacademie ontwikkelt en verzorgt onderwijs voor de Nederlandse politie. Zij biedt korte trainingen en volledige opleidingen aan, van mbo-niveau 2 tot en met academisch niveau. Het onderwijs kent een grote variëteit en beweegt mee met wat de politiepraktijk nodig heeft.

Inhoudsopgave

Van burger naar politiemedewerker

Het Basis Politieonderwijs biedt onderwijs voor mensen die starten met een baan bij de politie. Dit is op mbo-, bachelor- en masterniveau en sluit volledig aan op het reguliere onderwijs. Tijdens de opleiding bent u in dienst van een politie-eenheid en ontvangt u salaris. U hebt dus eigenlijk een opleiding en baan ineen. Na een succesvolle afronding kunt u definitief aan de slag in de politiepraktijk. 

Vervolgopleidingen

Het Vakspecialistisch Politieonderwijs biedt vervolgonderwijs aan ervaren politiemensen. Zij kunnen zich specialiseren op gebieden als crisisbeheersing, handhaving, opsporing, intake & service, noodhulp en leiderschap.

Onderwijsaanbod

De Politieacademie biedt individueel, klassikaal en digitaal onderwijs aan. Een kleine selectie uit het onderwijsaanbod:

Ga hier naar het volledige onderwijsaanbod

Opleidingslocaties

De hoofdlocatie is in Apeldoorn, de overige onderwijslocaties zijn gevestigd in Warnsveld, Eindhoven, Drachten, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Ossendrecht en Lelystad.

Aanmelden

U solliciteert eerst bij een van de regionale eenheden. Kijk op kombijde.politie.nl voor actuele vacatures. Voldoet u aan de toelatingseisen voor de vacature? Dan volgt een sollicitatieprocedure die drie tot zes maanden kan duren. De volgende onderdelen maken deel uit van de selectie:

  • cognitief capaciteitenonderzoek
  • psychologisch onderzoek
  • persoonlijkheidsvragenlijst
  • praktijkproef
  • fysiek motorisch onderzoek
  • taalonderzoek (alleen voor mbo-niveau).