Ga naar content

MH17 Vliegramp l MH17 Plane crash

Op 17 juli 2014 is in het oosten van de Oekraïne vlucht MH17 van Malaysia Airlines neergestort. Het vliegtuig was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord waren 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders.

-

On July 17th 2014 Malaysia Airlines flight MH17 crashed in eastern Ukraine. The plane was en route from Amsterdam to Kuala Lumpur. On board were 283 passengers and 15 crew members. Among the passengers were 196 Dutch nationals

Strafrechtelijk onderzoek MH17 l Criminal investigation MH17

Het strafrechtelijk onderzoek is gericht op de opsporing van verdachten en wordt uitgevoerd door het Joint Investigation Team (JIT). Hierin werkt het Nederlands Openbaar Ministerie en de Nederlandse politie samen met de politie en justitiële autoriteiten van Australië, België, Maleisië en Oekraïne. Het doel van het strafrechtelijk onderzoek is waarheidsvinding, het vaststellen van de feiten, het identificeren van de verantwoordelijken voor de crash en het verzamelen van strafrechtelijk bewijs voor een vervolging.
-
The criminal investigation is aimed at identifying the suspects and is conducted by the Joint Investigation Team (JIT). In the JIT the Netherlands Public Prosecutor’s Office and the Dutch National Police work together with police and judicial authorities of Australia, Belgium, Malaysia and Ukraine. The purpose of the criminal investigation is to establish the facts, identify those responsible for the crash and to collect evidence which can be used in court.

Persbijeenkomst MH17 l Press meeting MH17 - June 19, 2019

De persbijeenkomst MH17 van 19 juni 2019 is live gestreamed en is ook terug te kijken. U kunt kiezen uit een Nederlandse en Engelstalige versie op het Youtube-kanaal van de Nederlandse politie. l The meeting was streamed live and you can look back in Dutch and English on the YouTube channel of the Netherlands Police.

Tijdens de persbijeenkomst werden vier animaties getoond: l During the press conference we showed four animations:

Meer informatie l More information